Hardveres karbantartás

A hardveres karbantartásra most jó lenne találnod egy szakembert, hiszen sosem tudhatod, hogy a derült égből mikor is jelentkezhet egy olyan számítógépes hiba, amelyet azonnali hatállyal el kellene hárítanod. Biztosan szeretnéd magad biztonságban tudni és nem attól rettegni, hogy egy rendszerösszeomlás esetén milyen sürgős lépéseket is kell majd megtenned.

Miből áll a hardveres karbantartás?

  • Fizikai karbantartás, tisztítás (gép belső tisztítása megfelelő eszközökkel)
  • Ventilátorok ellenőrzése (processzor, tápegység, videó kártya – senki nem szereti ha túl zajos, illetve ha sok por áll alatta akkor nem tudja lehűteni megfelelően az adott eszközt és akár tönkre is teheti)
  • Tápkondenzátorok szemrevételezése (ha fel van púposodva egy tápkondi, akkor minél előbb cselekedni kell, hisz  hamar tönkre tud menni az alaplap ha kipukkan egy tápkondi)
  • Lógó kábelek ellenőrzése ( érdemes a kábelek össze kötni, hogy nehogy véletlen bele lógjon valamelyik ventilátorba és  kárt tegyen)
hardveres karbantartas

A hardveres karbantartás a számítógépek egyik alap követelménye, amit nem árt fél évente elvégezni. Mindez azért fontos, hogy a gép sokáig működjön, illetve hogy minden egyes fontos komponense teljes minőséget garantáljon, akár több évig is. Ez természetesen nem olyan komoly, mint a szoftveres, s ezt bárki végezheti, aki óvni akarja a gépét!