A Windows XP támogatása véget ért

Mit jelent a Windows XP támogatásának megszűnése?

A Microsoft az elmúlt 12 évben támogatást nyújtott a Windows XP-hez. Azonban elérkezett az idő számunkra, valamint hardver- és szoftverpartnereink számára, hogy erőforrásainkat modernebb technológiák támogatására fordítsuk annak érdekében, hogy a továbbiakban is nagyszerű új megoldásokat nyújtsunk felhasználóinknak. Ennek megfelelően már műszaki segítség sem igényelhető Windows XP-hez, az automatikus frissítéseket is beleértve, amelyek a számítógép védelmét szolgálják.

A Microsoft ezzel együtt a Microsoft Security Essentials Windows XP-re letölthető változatát is megszüntette. Ha már telepítette a Microsoft Security Essentialst, korlátozott ideig továbbra is kapni fog kártevőirtó programokra vonatkozó vírusdefiníció-frissítéseket. Vegye figyelembe azonban, hogy a Microsoft Security Essentials (vagy bármely más víruskereső szoftver) korlátozott hatékonysággal tud működni azokon a számítógépeken, amelyeken nincsenek telepítve a legújabb biztonsági frissítések. Ez azt jelenti, hogy a Windows XP rendszerű számítógépek nem lesznek biztonságosak, és továbbra is ki lesznek téve a fertőzésveszélynek.

Mi történik, ha továbbra is használom a Windows XP-t?

Ha továbbra is a Windows XP-t használja most, hogy a támogatás megszűnt, számítógépe működni fog ugyan, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. Az Internet Explorer 8 támogatását szintén megszüntettük; tehát ha Windows XP rendszerű számítógépe csatlakozik az internethez, és Internet Explorer 8-at használ böngészésre a támogatás megszűnése után, azzal nagyobb veszélynek teszi ki számítógépét. Mivel egyre több szoftver- és hardvergyártó fogja a Windows újabb verzióival való együttműködésre optimalizálni eszközeit, várhatóan egyre több olyan alkalmazással és eszközzel fog találkozni, amely nem működik a Windows XP-vel.

Mit jelent az, hogy a Windows-verzióm többé nem támogatott?

Milyen verziójú Windows rendszert futtatok?

Hogyan biztosítsam a folyamatos védelmet?

Két lehetősége van megőrizni a védettséget most, hogy a támogatás megszűnt:

Frissítse mostani számítógépét!

Nagyon kevés régebbi számítógép képes a Windows 8.1 futtatására, amely a Windows legújabb verziója. Javasoljuk, hogy töltse le és futtassa a Windows frissítési segédet, amellyel ellenőrizheti, hogy számítógépe megfelel-e a Windows 8 rendszerkövetelményeinek, majd az oktatóanyagban leírt lépésekkel állapítsa meg, hogy frissíthető-e a gépe. A Windows 8.1rendszerkövetelményei közel azonosak a Windows 8 rendszerkövetelményeivel – tehát ha számítógépe alkalmas a Windows 8futtatására, a legtöbb esetben telepítheti az ingyenes frissítést a Windows 8.1-re. További tájékoztatásért olvassa el a gyakori kérdésekre adott válaszokat.

Hogyan helyezhetem át a Windows XP rendszerű számítógépen tárolt adataimat egy új számítógépre?

A Windows XP rendszerű számítógépen tárolt adatok áthelyezésében a Laplink ingyenes adatáttelepítő megoldás nyújt segítséget, amely végigvezeti Önt a Windows XP-alapú számítógépen található fájlok, beállítások és felhasználói profilok áttelepítésén új Windows-alapú laptopra, asztali számítógépre vagy táblagépre. (Vegye figyelembe, hogy adatai áttelepítéséhez szüksége lesz a Windows XP rendszerű számítógépre, és az áttelepítés célja csak Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1rendszerű számítógép lehet.)

További információ

Mit kapok a Windows 8.1-hez?

A Windows 8.1-gyel egyszerűen elvégezheti a Windows XP-ben megszokott műveleteket, és közben a felfedezésre váró lehetőségek egészen új dimenzióit tárja fel, amelyek még élvezetesebbé teszik a számítógép használatát.

Ismerkedjen meg az új Windows által kínált izgalmas lehetőségekkel!